Gå til indhold

Nyhedsarkiv

Store områder i Estlands Natura-2000 områder, som har været udsat for hårdhændet skovdrift, der skader landets natur og biodiversitet, får nu midlertidigt fred. Foto af Estonian Fund for Nature

Estland standser intensiv skovdrift i Natura-2000 områder

Efter pres fra civilsamfundet og EU-kommissionen erkender Estlands regering, at den har fejltolket habitatdirektivet for Natura 2000. Det betyder, at der sættes en stopper for tilladelser til intensiv skovdrift i landets Natura 2000-områder. Det er også godt nyt for naturen i de mere end 12.000 hektarer med private Natura 2000-områder. Det betyder nemlig bedre beskyttelse og bevarelse af naturtype

Vild kakao redder regnskov i Bolivia

Vild kakao redder regnskov i Bolivia

Af Freja Tybirk Kvist
I Bolivias regnskov bor movimafolket. Movimafolket er et oprindeligt folk, der bor i områder langs Mamoréfloden, der har sit udspring i Andesbjergenene. Her lever de af at fiske i de store floder og af produkter fra skoven, som kassava, frugter og urter. Områderne er præget af sæsonmæssige oversvømmelser, hvor floden går over sine bredder i regntiden. Det er en del af om

110 europæiske organisationer opfordrer EU til stoppe afskovning

110 europæiske organisationer opfordrer EU til stoppe afskovning

Verdens Skove har sammen med over 110 organisationer på tværs af Europa i sidste uge udtrykt vores ønske om en stærk lov mod afskovning. Vi opfordrer sammen med vores grønne medorganisationer EU til at gå forrest og stoppe afskovningen globalt.
Af Anne-Sofie Sadolin Henningsen, rådgiver hos Verdens Skove
I 2019 og 2020 accelererede afskovningen, og tabet af verdens biodiverse, primære skove

Giraffer i Amboseli, Kenya. Foto af Mariola Grobelska, Unsplash

Giraffens stille forsvinden – Hvad sker der?

På bare 30 år er antallet af giraffer i den vilde natur faldet med 40 procent. I 2015 var der kun omkring 68.000 voksne individer tilbage i naturen, og der er intet der tyder på, at nedgangen i giraffernes bestand er aftagende [1]. Hvorfor er verdens største drøvtygger ved at forsvinde, og hvorfor er der ikke nogen der taler om det?
Af Fenja Marie Vinther
Giraffen er ikke bare det højeste nu

Verdens Skove: Kan en rumstation redde biodiversiteten?

Verdens Skove: Kan en rumstation redde biodiversiteten?

Jorden er ved at løbe tør for plads, for vi mennesker har snart indtaget alle hjørner og kroge af planeten. Vi har allerede påvirket 75 procent af landjordens overflade og én million insekt-, plante- og dyrearter vil blive truede af udrydning indenfor de næste årtier. Vi har derfor udviklet denne lille kampagne, stærkt inspireret af Rokokoposten: Der er kun én løsning; vi må bygge en rumstation ti

Verdens Skove klar med ny strategi

Verdens Skove klar med ny strategi

Skovene spiller en vigtig rolle i løsningen af de tre globale kriser: Klimaforandringerne, tab af biodiversitet og en stigende global ulighed. Med en ny strategi vil Verdens Skove medvirke til at sikre skovenes rolle fremadrettet. I den nye 5-års strategi præsenteres Grønne Løsninger for mere Klimahandling, Biodiversitet og Global Lighed.
Der er tre presserende kriser, der truer globalt: Klima

Verdens højeste træ hedder Hyperion og står i Californien - det er over 115 meter højt og tilhører arten rødtræ (Sequoia sempervirens), men kun fem procent af de oprindelige skove står stadig. Foto af Shutterstock.

Hver tredje træart er i fare for at uddø

Mindst 30 procent af træarter på verdensplan er truede af udryddelse viser rapport. Træer er livsnødvendige organismer på Jorden, og det er derfor afgørende, at sikre intakte skove og sunde økosystemer i fremtiden. Samtidig kan uddøen af en række træarter få uoverskuelige konsekvenser.
Af Amalie Svanholm & Silje Heldt Zaltzman
En nylig rapport fra Botanic Gardens Conservation Internatio

Stor sejr til det brasilianske civilsamfund: Dele af Ødelæggelsespakken skudt til hjørnet

Stor sejr til det brasilianske civilsamfund: Dele af Ødelæggelsespakken skudt til hjørnet

To love er blevet taget af bordet i det brasilianske senat. De to love, som ville føre til overtrædelse af oprindelige folk rettigheder og ødelæggelse af mere natur i Brasilien er blevet taget af bordet som følge at blandt andet internationalt pres, inklusiv fra 31 danske politikere, der lige har sendt et åbent brev.
Af Anne-Sofie Sadolin Henningsen
Det brasilianske senat skulle tirsdag og o

Verdens Skoves på COP 26: Fokus på afskovning og CO2-kvoter

Verdens Skoves på COP 26: Fokus på afskovning og CO2-kvoter

FN’s klimakonference, COP 26, er afsluttet i Glasgow. Mens den endelige aftale indeholder ambitiøse elementer, der hidtil ikke er set i en klimaaftale, så er der flere områder, hvor landene ikke har kunnet blive enige om de mest ambitiøse løsninger.
Af Gry Bossen og Jakob Kronik
Når Verdens Skove tager til de internationale klimaforhandlinger, som COP 26 i Glasgow, gør vi det med fokus på

Skovrådet anbefaler, at de private skovejere får undersøgt skovenes naturværdier samt at de bliver FSC-certificerede for at sikre bæredygtigt træ. Foto af Jonas Schmidt Hansen

Nu skal det private skovbrug være grønnere

Verdens Skove sidder i Skovrådet, der rådgiver miljøministeren om skove i Danmark. Rådet er lige kommet med anbefalinger til, hvordan en bæredygtig dansk træproduktion kan bidrage til den grønne omstilling. Der har især været fokus på at certificere de private skovejere og få deres skove undersøgt for, hvilke natur- og klimaværdier skovene har samt hvilke og arter, der lever i dem.
Af Lisbet Ch

Giv naturen plads med gode vaner

Giv naturen plads med gode vaner

Naturen skal have plads, og dine vaner kan hjælpe med at få det til at ske. Bevidst forbrug kan nemlig være med at sikre en fortsat mangfoldighed af arter på kloden og belaste klimaet mindre. Selv små forandringer kan gøre en stor forskel. Her er fem måder, du kan gøre dit forbrug mere biodiversitets-venligt.
Af Amalie Felding, praktikant, filosofistuderende
Biodiversiteten er truet af os m

EU’s nye lovforslag viser gode tiltag i kampen mod afskovning, men vil den stoppe afskovning?

EU’s nye lovforslag viser gode tiltag i kampen mod afskovning, men vil den stoppe afskovning?

EU’s nye anti-afskovningslov er netop offentliggjort, og den er et stort skridt i den rigtige retning i kampen for at stoppe afskovning. Der er stadig bekymrende takter, og loven mangler vigtige elementer for at være et effektivt redskab mod skovbrande og naturødelæggelser.

Af Freja Tybirk Kvist
Det første udkast til en fælles europæisk indsats mod import af varer med afskovningsrisiko b

Vis mere