Gå til indhold

Nyhedsarkiv

100 lande vil stoppe afskovning i 2030

100 lande vil stoppe afskovning i 2030

100 lande inklusiv Danmark, svarende til 85 procent af klodens skovareal, har ved FN’s klimakonference, COP26, i Glasgow indgået en aftale om at stoppe afskovning og forringelse af landområder senest i 2030. Aftalen kan blive helt essentiel i beskyttelsen af verdens skove og natur, men lignende løfter er tidligere blevet givet uden at afskovningen blev begrænset.
af Anne-Sofie Sadolin Hennings

Menneskets aktiviteter og rovdrift på verdens naturressourcer udrydder arter hurtigere, end det er sket de sidste 65 millioner år

Første del af afgørende FN-konference for biodiversitet på trapperne – Danmark skal tage førertrøjen på

Livet på Jorden er i krise, og vi mister arter hurtigere end på noget andet tidspunkt i menneskets historie. De næste skridt på vejen mod en ny global aftale for biodiversitet tages på første del af FN’s Biodiversitetskonference. Danmark har lige nu en enestående mulighed for at bidrage til, at vi får fastsat en ambitiøs aftale for naturen.
Af Silje Heldt Zaltzman
Nye globale målsætninger fo

Biolog, Jens Kanstrup fra Verdens Skove fortæller de besøgende Juninor Rangers om de vilde heste i Tirsbæk Bakker. Foto af Amalie Felding

Junior Rangers på besøg i Tirsbæk Bakker

Junior Rangers er Verdens Skoves unge naturformidlere fra Gellerupparken, Århus, som hjælper med at udbrede viden om naturen til andre unge på tværs af kulturer. I starten af september besøgte de Tirsbæk Bakker ved Vejle, hvor Verdens Skoves 12 vilde heste er en del af områdets naturpleje.

Foto: Ulrike Langner, Unsplash

Giv naturen og biodiversiteten plads til at folde sig ud

Vi står midt i en global biodiversitetskrise. Verdens mangfoldighed af planter og dyr forsvinder i en uoverskuelig hast. Arter uddør lige nu flere hundrede, måske endda tusinde gange, hurtigere end før industrialiseringen. Hvis vi skal ændre den nuværende kurs, skal der snart nogle politiske initiativer på bordet, der kan sikre mere plads til naturen.
Af Amanda Veirum 
Biodiversitet omfatte

Frejlev Skov har ifølge forskere fra Københavns Universitet særlige biodiversitets- og naturværdier. Foto af Jonas Schmidt Hansen

Naturperle: Frejlev Skov - gravhøje, drab, en fornøjet konge og velbevaret natur

Verdens Skove har gennem donationer fra skovcertifikater og i samarbejde med Den Danske Naturfond købt dele af Frejlev Skov. Skoven er ikke bare artsrig og vigtig for den danske biodiversitet. Den er også spækket med oldtidsminder, og skovens naturrigdom skyldes især de lokale bønders historiske kamp mod overmagten.

Nicaraguas skove og jord bliver især stålet fra de oprindelige folk for at give plads til kvæg, men også profitten fra illegal tømmerhugst og minedrift får indtrængere til at dræbe oprindelige folk. Foto af Mongabay.com

Massakre i Nicaragua: Mindst 12 oprindelige folk dræbt

Mindst 12 oprindelige folk er blevet dræbt af nybyggere i det nordøstlige Nicaragua. Massakren er en del af konflikten mellem oprindelige folk og nybyggere, der støttes i deres jagt på land og ressourcer af Nicaraguas regering. 12 oprindelige folk massakreret i Nicaragua.

Danske politikere bør give en hånd til de over én million arter, der er truede på verdensplan på den kommende COP15 for biodiversitet

Ny kampagne: Stop tabet af biodiversitet - kræv seriøse krav til FN´s biodiversitetskonference, så naturen får plads

Verdens Skove lancerer ny kampagne: De danske politikere skal tage tabet af biodiversiteten seriøst. Derfor skal de have seriøse krav med, så der på FN’s 15. konference for biodiversitet i Kina bliver lavet en seriøs og bindende aftale.
Af Ida Lund
Verdens Skove ønsker at lægge et pres på de danske politikerer for, at de skal kæmpe for en seriøs aftale på FN’s biodiversitetskonference til a

Rekordhøjt antal miljøforkæmpere dræbt i 2020

Rekordhøjt antal miljøforkæmpere dræbt i 2020

227 miljøforkæmpere blev i 2020 dræbt verden over som resultat af deres kamp for landrettigheder og beskyttelse af miljøet, skriver organisationen Global Witness i en netop udgivet rapport, der maler et dystert billede af land- og miljøforkæmperes virkelighed.
Af Freja Tybirk Kvist

Sidste år satte en trist rekord. Flere mennesker, der kæmper for at beskytte naturen og miljøet, blev i 202

Foto af Amazonas juli 2021 af Christian Braga, Greenpeace

Amazonas brænder igen

Amazonas brænder og bliver ryddet i en foruroligende fart, viser de nyeste tal fra Brasilien. Det går ud over klimaet og de mennesker, som har deres hjem i regnskoven, og det er en hindring for at nå målene fastlagt i Parisaftalen.

Med skovlandbrug som korridorer, kan elefanter, som denne i Kibale National Park foråbentlig snart igen vandre mellem skoven i det vestlige uganda. Foto: Shutterstock

Vanilje hjælper elefantkorridorer i Uganda

Sammen med virksomheden Social Vanilla arbejder Verdens Skove på at genoprette skovkorridorer til elefanter og andre arter såsom primater i det vestlige Uganda. Indsatsen, som fremmer skovlandbrug med øget indtægt fra vanilje til de lokale, binder de fragmenterede skovområder og dermed bestande af elefanter og andre arter sammen.

Den lyserøde ara er en af de mange arter, der nyder godt af, at flere af Perus områder i Amazonas er blevet fredet med hjælp fra oprindelige folk. Foto fra Shutterstock.

Efter kortlægning af arter fredes dele af Amazonas i Peru

Efter en større videnskabelig kortlægning af økosystemer, fredes flere områder i dele af Amazonas i landet. Forskere har her fundet og kortlagt mange nye arter samt fundet nye bestande af andre arter. Bevarelsen sker med opbakning fra regionens oprindelige folk.

Vis mere