Gå til indhold

Nyhedsarkiv

Ny global otte-årig aftale for biodiversiteten er vedtaget

Ny global otte-årig aftale for biodiversiteten er vedtaget

Verden har fået en ny global aftale for at stoppe tabet af arter. Det er sket efter 14 dages intense forhandlinger på FN’s Biodiversitetskonventions COP15. Verdens Skove var med i Montreal og fulgte forhandlingerne tæt.

Af Sofie Banke Poulsen, Elisa Canqui, Fenja Marie Vinther, Silje Heldt Zaltzman, Jakob Kronik & Gry Bossen

Aftalen, der har fået navnet ‘Kunming-Montreal Global

Foto af Shutterstock.

Den vigtigste biodiversitetskonference hidtil er skudt i gang - men uden dansk repræsentation

Den internationale konference for biodiversitet er startet denne uge, og står til at blive den vigtigste hidtil. Målet er at vedtage en global plan, der kan bremse hastigheden på det biodiversitetstab, vi lige nu oplever. Imidlertid står Danmark uden regering og dermed uden en minister til at støtte op om denne vigtige aftale.
Af Amanda Veirum
I 30 år har verdenssamfundet sat mål og lovning

Forhandlinger på klimatopmødet. Foto af Gry Bossen.

Verdens Skove på COP27: Små sejre, men overraskende uambitiøst

Verdens Skove var med på COP27 - det årligt tilbagevendende klimatopmøde, hvor alle verdens lande mødes og diskuterer den fælles indsats mod klimakrisen. Det endte med en historisk aftale om en Tab og Skade-fond, mens andre dele endte overraskende uambitiøse.
Af Gry Bossen og Jakob Kronik
COP27 i Sharm el-Sheikh gik i overtid og sluttede næsten 1,5 døgn senere end planlagt. På trods af overt

Udfordringerne ved transport i den store, isolerede region La Moskitia er tydelige på dette billede fra en af Verdens Skoves ture dertil i foråret 2022. Foto af Jonas Schmidt Hansen.

Når unge, teknologi og demokrati forenes til fordel for kultur og skove

En gruppe unge mennesker fra miskitofolket i Honduras har gennem træning i brugen af ny teknologi styrket deres kulturelle identitet og demokratiske deltagelse. Indsatsen giver ikke mindst de unge mulighed og færdigheder til at møde og kommunikere med andre unge, politikere og andre stakeholders i et område, hvor kommunikation og transport ellers er en udfordring.
Af Jens Noe Hansen og Jonas S

Verdens Skove: EU’s nye lov er godt nyt for skovene, men når ikke helt i mål

Verdens Skove: EU’s nye lov er godt nyt for skovene, men når ikke helt i mål

EU’s lov mod afskovning er nu endeligt vedtaget. Selvom den i sig selv er et stort skridt mod at stoppe afskovningen og har potentiale til at ændre måden vi producerer på, kan en række huller udgøre en risiko for at afskovningen fortsætter.
af Amanda Veirum
Tidlig tirsdag morgen nåede EU’s folkevalgte i Parlamentet til enighed med medlemsstaterne i Ministerrådet om EU’s lov mod afskovning. L

Unsplash - Roberto Nickson

EU’s lov mod afskovning står snart færdig - Vil den stoppe afskovning?

EU’s nye lov mod eksport og import af afskovning er på trapperne. Hvor stærk loven ender med at blive, er endnu for tidligt at sige, men meget tyder på, at der kommer til at være nogle huller, som kan risikere at underminere lovens formål; nemlig at stoppe den globale skovrydning.
Af Amanda Veirum
Den 5. december mødes EU’s lovgivende enheder; Parlamentet, Ministerrådet og Kommissionen ti

Mange, som demonstranterne her, forsøger at gøre opmærksomme på problemerne ved overforbrug. Foto af Shutterstock.

Black Friday: Tænk før du køber

Årets største handelsdag er lige rundt om hjørnet: Black Friday. Verdens Skove opfordrer til, at man tænker sig om en ekstra gang, før man falder i de mange tilbudsfælder. For selvom produkterne er billige for dig, så er de faktisk rigtig dyre for planeten. Er du mon villig til at styre udenom forbrugsfesten og i stedet tænke i genbrug, reparation af dine ting og alternative julegaver til fordel f

Foto af Shutterstock.

Verdens Skove på COP27: Et skovløfte, Brasilien og kvotehandel

FN’s internationale klimakonference COP27 er gået i gang i Sharm el-Sheik i Egypten, men ingen klimakonference uden fokus på skovene. For hvis vi skal sikre, at temperaturerne ikke overstiger de 1,5 grader, som fastsat i Paris-aftalen, kan vi ikke undvære skovene.
Af Anne-Sofie Sadolin Henningsen
Når verdens ledere de næste par uger mødes i Egypten for at snakke om klimaforandringer på COP2

Verdens Skove og vores partnere har med støtte fra CISU hjulpet oprindelige folk i Bolivia under coronapandemien, ikke mindst i de juridske kampe, pandemien har forværret. Foto: Shutterstock

Det juridiske slag om Bolivias skove

Oprindelige folks rettigheder og territorier er et stærkt forsvar for verdens skove. I Bolivia er oprindelige folks rettigheder sikret ved lov, men ofte overholdes de ikke automatisk. Derfor prioriterer Verdens Skove sammen med vores partnerorganisation, CEJIS, det juridiske arbejde med at sikre, at deres rettigheder og territorier anerkendes.

Af Jonas Schmidt Hansen, redaktør
Oprinde

Foto af Shutterstock.

Valgets betydning for Danmarks handling på biodiversiteten internationalt

Vi står midt i en global krise for biodiversitet. Derfor har flere partier fremsat krav til en bindende dansk biodiversitetslov efter valget, der skal stoppe tabet af arter i Danmark. Partierne mangler dog at melde tydeligt ud om, hvad Danmark skal gøre for biodiversiteten i et internationalt perspektiv. En global aftale for biodiversitet skal vedtages ved kommende FN-biodiversitetskonference i Ca

Vi glæder os i Verdens Skove over, at vores arbejde for en naturlov bærer frugt. Foto af Jonas Schmidt Hansen.

Politisk flertal for en bindende naturlov er en realitet

Naturdagsordenen er flyvende disse dage. Uanset udfaldet af folketingsvalget er der nemlig nu et bredt flertal i Folketinget, der vil indføre bindende mål for naturen i Danmark. Det vækker grøn jubel.
2022 ser ud til at blive et historisk år for Danmarks trængte natur. En række partier har nemlig bebudet, at Danmark skal have en naturlov, der sætter bindende mål for hvor meget natur og hvilken

Vis mere