Gå til indhold

Nyhedsarkiv

Ved at skrive under på Verdens Skoves kampagne, kan du hjælpe os med at kræve en stærk EU-lov

Dansk momentum kan sikre mindre afskovning

Som en del af formandskabet for Amsterdam-Partnerskabet, spiller Danmark en væsentlig rolle i et netværk, der kæmper for at stoppe afskovning. Derfor står Danmark også med en gylden mulighed for at sætte afskovning højt på agendaen. Spørgsmålet er, om det er nok?
Af Amanda Veirum
I 2015 blev verdens lande enige om Parisaftalen. Samme år gik en række lande sammen i Amsterdam-Partnerskabet me

Foto af Shutterstock.

Afskovningen kan halveres, hvis vi spiser 20 procent mindre oksekød

Svimlende 83 procent af verdens landbrugsarealer bliver brugt til animalsk produktion, selvom vores indtag af kød og mejeriprodukter faktisk kun udgør 18 procent af vores kalorieindtag. Et nyt studie fra Potsdam Institute for Climate Impact Research viser, at ved at erstatte blot 20 procent af vores indtag af oksekød med plantebaserede alternativer, vil vi kunne halvere afskovningen på globalt pla

Foto af Kristian Lybæk.

Regnskovscertifikater støtter bevarelsen af Etiopiens sidste regnskove

Har du købt et regnskovscertifikat hos Verdens Skove og er nysgerrig på, hvad det bidraget til? En del af midlerne fra regnskovscertifikaterne i 2022 går til at støtte en bæredygtig forvaltning af det sidste regnskov i Etiopien. Landets skovdække er faldet markant i løbet af det sidste århundrede, fordi landets eksploderende befolkningstilvækst har krævet ekstra mange ressourcer. Nu hjælper Verden

Vores forbrug, politiske valg og den måde, vi indretter vores samfund påvirker den verden vi lever i og de øvrige væsner, der lever i den.

Vores vaner og valg ødelægger naturen og mangfoldigheden af arter

Det er efterhånden bredt anerkendt, at vores forbrugsvaner og valg har direkte indflydelse på Jordens klima. Desværre er det mindre italesat i hvor høj grad de samme vaner påvirker biodiversiteten. Vi tænker ikke over hvordan alle de små valg, vi træffer i hverdagen, hvad end det er mad, transport eller materielle ting, påvirker klodens natur. Ikke blot i vores eget land, men også på den anden sid

Hesbjerg Skov som den står lige nu. Med tiden vil den 170 hektar store skov vokse sig vild og frodig igen. Foto af Jesper Edvardsen.

Hesbjerg Skov på Fyn bliver til en vild folkeskov

Med støtte fra Verdens Skove får Hesbjerg Skov nu lov at udfolde sig på naturens præmisser efter mange år som produktionsskov. Den er nemlig blevet købt af Den Danske Naturfond, der i samarbejde med Odense Kommune vil gøre den 170 hektar store skov frodig og artsmangfoldig igen.

Blot 10 km fra Odense centrum ligger Hesbjerg Skov, der i mange år har fungeret som produktionsskov for tømmer og

Minedrift langs flodbredderne af Madre de Dios-floden. Foto: Shutterstock.

Øget minedrift i Bolivia har fatale konsekvenser for de oprindelige folk og naturen

Tiltagende minedrift i oprindelige folks territorier har fået mærkbare negative konsekvenser for både områdets befolkning og natur. Aktiviteterne i minerne har ført til et øget udslip af giftige stoffer i floderne, hvilket har forårsaget forurening og sygdom blandt de oprindelige folk.
Af Sofie Banke Poulsen
Det Oprindelige Folks Territorium (TIM II), beliggende i det nordlige bolivianske A

Tomas fra Verdens Skoves lokale partnerorganisation APCOB gør Almendratræer klar til udplantning. Foto: Jens Kanstrup

Med hjælp fra lokalbefolkningen og Verdens Skove får nedbrændte skovarealer i Chiquitano-skoven liv igen

Skovbrande har ødelagt enorme skovarealer i Chiquitano-tørskoven i Bolivia i løbet af de seneste år. Med støtte fra Erik Kauffeldts Fond samarbejder Verdens Skove med oprindelige folk i Monte Verde-territoriet om at genskove 6.000 hektar skov til glæde og nytte for både områdets dyreliv og lokalbefolkningen. Projektet har også til formål at forebygge fremtidige skovbrande i territoriet.
Af Ida

Den gulmaskede tukan er et af de dyr, der lever i La Moskitia-territorierne, hvor Verdens Skove arbejder. Foto af Shutterstock.

La Moskitia, Honduras: Flere dyrearter i fare, men resultaterne fra ny undersøgelse kan bruges i bevaringsarbejdet

Verdens Skove har været med til at undersøge arter af pattedyr og fugle i to oprindelige folks territorier i La Moskitia i Honduras. Mens en række arter er i fare for at forsvinde eller måske allerede er forsvundet, kan den nye viden hjælpe med at bevare de truede dyr.
Af Jens Noe Hansen, Teknisk rådgiver, skovmonitorering og skovforvaltning, fotos af teamet bag undersøgelsen.
Dyrelivet og n

Vilde heste - foto Frank Vassen

Nye naturnationalparker er et historisk fremskridt, men lever ikke op til de oprindelige ambitioner.

Med de 10 netop udpegede naturnationalparker, fortsætter Danmark en historisk positiv udvikling mod vildere, mere selvforvaltende natur med flere naturlige processer, mere biodiversitet og større naturoplevelser. De 15 NNP´er er et reelt nybrud i dansk naturpolitik, som for alvor kan bane vejen for en genopretning af den vilde natur.
Den udvikling glæder Verdens Skove. Dog lægges der ikke op ti

En rød uakari (Cacajao calvus) og to brunryggede tamariner (Saguinus fuscicollis) på det nu lukkede Bellavista markedet, hvor tusindvis af fangede dyr blev solgt hver uger hver uge under forfærdelige forhold. Foto: Noga Shanee/NPC

Handel med vilde dyr truer Amazonas biodiversitet

Handel med vilde dyr og planter i Latinamerika udgør en alvorlig trussel mod biodiversiteten. Velfungerende, biodiverse økosystemer er vigtige for både skovboende samfund og hele menneskeheden. Alligevel bliver millioner af dyr taget fra Amazonas regnskoven hvert år, hvilket forårsager både lokal udryddelse af arter samt kollaps af hele økosystemer, der smuldrer, når de vilde dyr ikke længere kan

En af gederne beser sin nye buffet bestående af krat og buske i den bynære natur i Ulvedalen ved Vejle. Foto af Marie Sandvad.

Verdens Skove og partnere giver naturen i Ulvedalen ved Vejle en hånd

Vores projekt, Vildere Ulvedal i Ulvedalen ved Vejle har fået seks geder på besøg. I samarbejde med Vejle Kommune, Kirkebakkeskolen og lokale lodsejere arbejder Verdens Skove i Ulvedalen med rewilding i miniformat i bynær natur. Gederne vil fungere som naturplejere, der skal skabe større biodiversitet i området.
Af Marie Sandvad
Gederne rolle som naturplejere i projektet Vildere Ulvedal Ulv

Unge fra Gellerup har gennem videomøder og chatforumer været i kontakt med ligesindede unge i Uganda og Bolivia, hvor de har udvækslet historier om, hvordan klimaforandringerne påvirker de unges hverdag. Foto af Sarina Mischa Møller.

Gellerup-unge påvirket: Klima-krisen rammer massivt i resten af verden

En gruppe 14-16-årige fra Gellerup har via computeren mødtes med jævnaldrende i Bolivia og Uganda for at beskrive effekten af klimaforandringerne. Det var en øjenåbner for de unge fra Gellerup at lære om, hvor store udfordringerne allerede nu er for deres jævnaldrende i Afrika og Sydamerika.
A Peter From Jacobsen, Vores Brabrand
Klimaforandringerne er globale – og de er i fuld gang. Det står

Vis mere