Gå til indhold

Nyhedsarkiv

John Muir er den åndelig fader til den moderne nationalpark og han så Yosemitedalen, som en kirke for åndelig vækkelse.

Vildnissets prædikant

Faderen til moderne naturaktivisme er amerikaneren John Muir. Han fik Amerika til at elske den unge nations nye nationalparker og han var den første til at slå fast, at intakt natur har en værdi i sig selv. Men han var også blind for, at der i den urørte natur ofte lever mennesker, som var der før naturelskeren.

Nyt studie viser, at frekvensen af Google søgninger, der handler om naturbevarelse, er steget siden 2014. Det samme gælder klimarelaterede søgninger.

​Flere søger information om naturbevarelse

Nyt studie viser, at frekvensen af Google søgninger, der handler om naturbevarelse, er steget siden 2014. Det samme gælder klimarelaterede søgninger. Mens stigningen ikke nødvendigvis viser en større bevågenhed omkring naturproblemer, er det incitament til forskere og grønne organisationer til at fortsætte arbejdet med at formidle vigtigheden af naturbevarelse.

Top-rovdyr som pumaen, der efterlader mange kadavere er rigtig godt for biodiversiteten.

​Den amerikanske puma skaber liv i kølvandet på død.

Vi ved hvordan bæveren og bisonen laver fysiske forandringer i deres miljø til fordel for andre organismer. Men nu har forskere undersøgt hvordan pumaen (Puma concolor) også påvirker økosystemet omkring den, og hvor mange omkringværende arter der trives pga den. Dette studier sætter endnu en streg under vigtigheden af tilstedeværelsen af store rovdyr i et sundt økosystem skriver Mongabay 

A

Rensdyrhinderne smider til gengæld først deres gevir til foråret. Altså er julemandens rensdyr alle hunner.

​Rudolf er en Rudolfine: Ting du ikke vidste om skovens julekarakterer

De fleste er bekendte med rensdyret Rudolf, misteltenen og julestjernen, men vidste du at rensdyret har krympefødder? Og at misteltenen slet ikke er så uskyldig som den ser ud? Læs her en juleartikel, hvor Verdens Skove præsenterer nogle af de mindre kendte sider af kendte karakterer i juletiden.

Bæveren er billig og effektiv naturpleje, der kan være med til at give os en vildere, smukkere og mere mangfoldig natur.

​Bæveren: Genskaber natur med billig og effektiv naturpleje

Bæveren er løs og den er blevet kaldt både 'grim' og 'ødelæggende for naturen' af lokale vestjyder. Verdens Skoves egen jyde, biolog Jens Holm Kanstrup, giver svar på tiltale og fastslår, at bæveren er billig og effektiv naturpleje, der kan være med til at give os en vildere, smukkere og mere mangfoldig natur.

 Nationalparken Pico Bonito i Honduras, hvor Verdens Skove arbejder, er en del af den Mellemamerikanske Biologiske Korridor. Den er vigtig for at arterne kan migrere mellem levesteder. Foto: Mike Kolöffel

​Grønne korridorer: Her er fordelene ved en sammehængende natur

Beskyttede naturområder er vigtige for de truede arters overlevelse, men hvis dyrene ikke kan migrere mellem dem kan de blive til isolerede øer frem for sikre fristeder. Derfor er det vigtigt at prioritere såkaldte grønne korridorer, mener biolog Johan Bollhorn i dette debatindlæg.

Kollund Skov i Sønderjylland lige ved den tyske grænse er et eksempel på et af de få tilbageværende områder i Danmark, der har været dækket med skov siden sidste istid.

​Tag med i Kollund skov, der har været her siden istiden

Gennem dit køb af et dansk skovcertifikat hos Verdens Skove er du med til at sikre, at Den Danske Naturfond opkøber danske skove, hvor naturen fremover kommer i højsædet. Det bliver skove, hvor alting kommer til at foregå naturens præmisser i al fremtid. En skov, Naturfonden allerede har købt, er Kollund Skov.

Exmoor/vildhest ved Skern Å (foto © Rune Engelbreth Larsen).

​Rewilding: Hvor langt skal vi tilbage for at genoprette Danmarks oprindelige fauna, og hvem hører egentlig hjemme i dagens danske natur?

Med ulvens tilbagevenden til den danske natur kom der igen liv i debatten om hvad der egentlig er rigtig danske arter. Og kan vi overhovedet snakke om danske arter? Til at svare på disse spørgsmål har vi sat Jens-Christian SvenningProfessor, Institut for Bioscience - Sektion for Økoinformatik og Biodiversitet, Aarhus Universitet stævne. Læs spændende interview her.

Tynd aftale bliver resultatet på COP24

Tynd aftale bliver resultatet på COP24

Verdens lande kom igår til enighed om et regelsæt som skal være starten på implementeringen af Parisaftalen fra 2020. Verdens Skove mener at parterne har forsømt at gøre regelsættet stærkt og ambitiøst nok, for slet ikke at tale om at få hævet ambitionerne i det hele taget.

 ​EEA vil nu bruge satellitbilleder til at skabe et bedre og mere detaljeret overblik over udviklingen i de europæiske skove. Foto Skov og mark i det vestlige rusland.

Verdens Skove ser frem til mere detaljeret overblik over udviklingen i de europæiske skove.

Det Europæiske Miljø Agentur, EEA , vil nu bruge satellitbilleder til at skabe et bedre og mere detaljeret overblik over udviklingen i de europæiske skove. Det glæder Verdens Skove, som i forvejen bruger mange satellit-data til at overvåge skovområder. Verdens Skove håber de nye muligheder især kan bruges til at styrke overvågningen af den danske biodiversitets tilstand
Af Nikolai Lang
For V

Nogle af de nyfundne organismer lever på et helt andet tidsplan end os mennesker, hvor de lever i årtusinder og kun bevæger ved med de tektoniske plader eller ved jordskælv.

​Forskere finder underjordisk økosystem, dobbelt så stort som verdenshavene.

Vi har altid vidst at der var liv i undergrunden, men nu har et hold på 1200 forskere fra 52 forskellige lande påvist at op mod 70% af alt bakteriel liv skal findes underjordisk i en mængde der langt overgår alt liv i havet. Forskerne er blevet overraskede over hvordan livet har kunne blomstre under ekstreme forhold der ikke tidligere har troet kunne understøtte liv skriver The Guardian.

Vis mere