Gå til indhold

Nyhedsarkiv

Verdens Skove arbejder blandt andet med bæredygtighed i Honduras.

Miljøorganisationen Verdens Skove søger erfaren bogholder/økonomimedarbejder

Er du positiv og trives med nye udfordringer? Kan du holde fokus på både drift og videreudvikling af hensigtsmæssige forretningsgange for bogholderi- og økonomifunktionen? Og har du længere tids erfaring med bogføring og økonomi? Så er jobbet som bogholder/økonomimedarbejder på Verdens Skoves sekretariat i Aarhus måske noget for dig.

I Danmark kender vi ulven fra eventyr og skrækhistorier, men i virkeligheden lever den slet ikke op til sit ry som aggressiv og glubsk. Foto: Rune Engelbreth Larsen

Værd at vide om ulven

Ulven er kommet tilbage til Danmark, og den er velkommen, mener Verdens Skove. Men vi anerkender også, at vi skal lære at leve sammen med ulven. Derfor svarer vi her på de mest almindelige spørgsmål vedrørende ulven. Læs med og bliv klar til ulvedebatten.

Pico Bonito skoven i Honduras. Strategien er at implementere lokalbaseret skovforvaltning i bufferzonen rundt om den primære skov og dermed genoprette og styrke denne.

På arbejdseventyr i Honduras

Arbejdshverdagen som Verdens Skove udsendt i Honduras kan byde på lidt af hvert, fra kakao i junglen til skorpioner i stuen - og frem for alt storslået natur. Bestyrelsesmedlem Gry Bossen har været på flere ugers rejse i Honduras for at lære mere om det arbejde, Verdens Skove gør for at bevare landets skove sammen med lokalbefolkningen. Læs hendes rejseberetning her.

Regnskoven er fuld af spændende historier, som bare venter på at blive fortalt. Her foto af verdens mindste myresluger, Dværgmyreslugeren (Cycloturus didactylis)  der lever af 5000 myrer om dagen.

Verdens Skove er kåret som Bedste Digital Storytelling 2017

Ved Mynewsdesk Danmarks Digital PR Awards 2017 fik Verdens Skove tildelt en særlig pris som Bedste Digital Storytelling. Verdens Skove er glade for prisen, som viser spændende nyheder om regnskov og natur er relevante emner for mange læsere.

Mellemflagspætten på billedet og flere andre arter forsvundet fra Danmark som følge af vores forvaltning af skovene som tømmerplantager frem for natur.

Urørt skov er et vigtigt skridt på en lang rejse

Regeringens udlægning af godt 13.300 hektar skov til naturformål er et godt og vigtigt tiltag. Skovdriften er den absolut største trussel imod vores skovlevende arter. Nu har politikerne endelig både lyttet og handlet. Tiltaget er dog langtfra tilstrækkeligt til at opfylde det internationale mål om at stoppe tabet af arter mener Verdens Skove.

Den illegale minedrift ødelægger skoven og forurener vander med kviksølv. Foto: Vanessa Romo, Mongabay

Illegal minedrift ødelægger Amazonasregnskoven

I Peru forårsager illegal minedrift afskovning af store områder og forurener floderne med kviksølv. Floderne er både en kilde til vand og mad i form af fisk for områdets beboere, der bliver forgiftede. Myndighederne handler langsomt, så det er op til lokalsamfundene at stoppe minearbejderne.

Støtter, der køber regnskovscertifikaterne, er med til at bevare regnskov i El Castillo kommune i Rio San Juan, Nicaragua.

Sådan har regnskovscertifikaterne har hjulpet Indio Maíz

​Når du køber et regnskovscertifikat, støtter du bevarelsen af regnskoven, der støder op til det biologiske reservat Indio Maíz ved floden San Juan i Nicaragua. Verdens Skove har med danskernes støtte nu bevaret 1250 hektar regnskov i området i samarbejde med fattige familier. Men området er under stigende pres, så der er stadig brug for støtte.

Den blå fugleedderkop er sandsynligvis ikke videnskabeligt kendt. Foto: Andrew Snyder

Skinnende blå fugleedderkop opdaget i Guyana

Et hold forskere har undersøgt Potaro Plateauet i Guyana og fundet flere arter, der sandsynligvis endnu ikke er videnskabeligt kendt. Blandt dem er en koboltblå fugleedderkop.

Vis mere