Gå til indhold

Nyhedsarkiv

Esrum sø i Kongernes Nordsjælland: Taget en smuk sommerdag i fred fra Naturestyrelsens flismaskiner.

​Motorsavsmassakre i nationalpark ”Kongernes Nordsjælland”

Naturstyrelsen har helt absurd travlt med at svinge motorsaven i den fremtidige nationalpark Kongernes Nordsjælland. Verdens Skove protesterer og kritiserer Naturstyrelsens fortsatte forkærlighed for at producere flis. Vi opfordrer istedet til at have fokus på på natur og biodiversitet.

 Her i Verdens Skove kan vi i hvert fald konstatere, at vi i tiden efter valget af Trump har fået 144 nye medlemmer og dobbelt så mange støttekroner i forhold til, hvad vi plejer.

I skovens dybe stille uro

2016 var et foruroligende år. Men midt i den mørke tid tyder noget på, at alvoren går op for flere og flere af danskerne, og de rykker også på deres bange anelser.

Mellem 1980 og 2015 er 19 % af jordens mangroveskove gået tabt til fordel for blandt andet rejefarme og rismarker

Mangroveskoven vender tilbage i Vietnam

Mangroveskove er i store dele af verden presset af landbrug, men en erkendelse af mangrovens mange fordele har tilskyndet den vietnamesiske regering til at vende den negative tendens.

En analyse tyder på, at der vil gå 300 før vi har opdaget alle træarter.

Det grønne ukendte

I en tid hvor verden bliver mindre og mysterierne færre, er verdens største regnskov et af de få områder, hvor vi stadig kan støde på grænserne for vores viden og for os selv.

En sværm af Tadarida brasiliensis flagermuse letter i skumringen. De kan nå op på en fart på hele 160 km/t. Foto: Gray McCracken

​Verdens hurtigste hvirveldyr fundet

Et hold amerikanske forskere fra Tennessee Universitet har nu udnævnt flagermusen Tadarida brasiliensis til at være verdens hurtigste hvirveldyr. Den kommer op på ikke mindre end 160 km/t i vandret flyvning.

Skovfældning er med til at dræbe unikke koralrev. Et eksempel på hvordan økosystemer hænger sammen.

Paradisfuglenes helvede

​I Indonesien ligger øriget Raja Ampat med uberørte skove, farverige koralrev og sjældne fugle. Men ulovlig skovfældning har fundet sin vej til det fredede område, og det har konsekvenser for øernes koralrev.

Den høje internationale efterspørgsel efter guld har lagt enorme skovområder øde i Peru for at gøre plads til ulovlig minedrift. Foto: Mongabay

Guldminer presser skoven og dens folk i Peru

Ulovlig guldminedrift har bredt sig til nordlige og centrale områder af den peruvianske jungle. Tidligere erfaringer har vist, at den nye guldminedrift kan få alvorlige konsekvenser for naturen og de oprindelige folk.

Vis mere