Gå til indhold

Nyhedsarkiv

Verdens højeste vandfald, Salto Angel, i Canaima Nationalpark, Venezuela.

Verdens vildeste nationalparker for skovelskere

Siden amerikanerne introducerede idéen i 1800-tallet, har mange lande i hele verden oprettet deres egne fantastiske nationalparker med unik natur og spektakulære landskaber. Vi har fundet et udvalg af dem, der danner ramme om nogle af verdens smukkeste skove og største mangfoldighed af vilde dyr og planter.

Kulstoflager: Træer  fungerer som kulstofoptager og lager, der absorberer omkring 2 mia tons kuldioxid hvert år.

​Syv hemmeligheder om skove og træer

Alt for længe har vi kun anerkendt træer og skove for deres dekorative og materielle egenskaber. De pynter gaderne i byerne, giver os skygge eller bygge materiale og papir. Men træerne og skovene har mange flere egenskaber som vi ikke umiddelbart ser. Her er syv små hemmeligheder om træer og skove.

Tiden er ved at løbe ud for verdens skove, hvis totale areal krymper hver dag. Det kan få fatale konsekvenser da skovene spiller ind på hele klodens regncyklus, huser millioner af mennesker og beskytter grundvand verden over.

​Tiden løber ud for Jordens skove

Ny rapport advarer om tilstanden af Jordens skove og konkluderer, at skovenes areal svinder dag for dag. Det er katastrofalt fordi skovene er fødegrundlag for milliarder af mennesker verden over, samtidig med at de er essentielle for planetens regncyklus og afhjælper de globale klimaforandringer.

Modstand mod nye forslag om bebyggelse på Amager Fælled

Modstand mod nye forslag om bebyggelse på Amager Fælled

Amager Fælled er igen i spil til bebyggelse, da Økonomiforvaltningen i Københavns Kommune med en ny rapport udpegede området som mulig byggegrund. Overborgmester Frank Jensen slog ellers fast inden kommunalvalget, at der ikke skulle bygges boliger på denne unikke natur. I den nye rapport udpeges fem scenarier for alternative steder at bygge boliger. Fire af de fem er stadig på Amager Fælled.

En duehale i aktion. Foto; Jerzy Strzelecki, Wikimedia

'Nye' insekter spiller danskerne et pus i varmen

Den meget varme sommer med rekordmange solskinstimer, har ikke alene medført tørke i hele landet, men også ført til møder med insekter, som vi danskere ikke er vant til at stifte bekendtskab med. For mit vedkommende har sommeren budt på flere ubehagelige møder med bladlusløven, mens jeg en anelse misundelig kan se at andre har haft besøg af den flotte duehale.

To hold havde 24 timer til at finde tre truede dyrearter i den danske natur. Naturnørderne Sebastian Klein og Morten D.D. Hansen dystede mod de yderst kompetente konkurrenter Bjørli Lehrmann og Vicky Knudsen. Foto: TV2

Verdens Skove får præmien på 20.000 kroner fra "1 døgn, 2 hold, 3 dyr"

De to hold i 1 døgn, 2 hold, 3 dyr konkurrerede om 20.000 kroner, som gik til det hold som kunne finde tre truede arter hurtigst i den danske natur. Morten D.D. og Sebastian Klein vandt og valgte at give Verdens Skove præmien. Verdens Skove er meget beærede og siger mange tak.

Udsigt i Queen Elisabeth National Park. Foto: Mette Vinqvist

Rejsebrev fra Uganda – det første besøg

​For godt to år siden udvidede Verdens Skove vores geografiske arbejdsområde til Afrika. Verdens Skove er allerede i fuld gang med aktiviteter i Etiopien og kigger nu mod Uganda. Leder af Verdens Skoves internationale afdeling, Jakob Kronik og rådgiver Mette Vinqvist er derfor taget til Uganda for at afsøge mulighederne for partnere og projektsamarbejder. Dette er deres rejsebrev fra Uganda.

Tiger Leg Monkey Frog. Foto; Milieniusz Spanowicz, WCS

124 nye arter fundet i Bolivia

​En 2,5 år lang undersøgelse i Madidi Nationalparken i Bolivia har afsløret at der lever 1382 flere arter og underarter i parken end man hidtil har troet. 124 af disse arter og underarter er måske endnu uopdagede af videnskaben. Det 18,958 kvadratkilometer store område er dermed det mest diverse beskyttede område.

Verdens Skoves bod på Europæisk middelalderfestival i 2016. Kig efter Den Vilde Orne og kom til quiz, grisekastning og smagsprøver. Foto: Søren Kanstrup

Vi tager vildsvinet med til den Europæiske Middelalderfestival i Horsens

​I august er det igen tid til den Europæiske Middelalderfestival i Horsens. Her kan du møde Verdens Skove i boden Den Vilde Orne, hvor vi tilbereder et vildsvin over åben ild, imens vi meget gerne udveksler tanker om vildsvinets tilbagevenden til den danske natur og hvordan dette kan være med til at fremme en vildere dansk natur.

Biomassens mange problemer

Biomassens mange problemer

​Biomasse bliver anset og promoveret som en grøn energikilde. Flere og flere værker i Danmark bliver lagt om til at brænde biomasse, der nu udgør 26% af vores energikilder. Men biomassen er ikke så grøn som værkerne og politikerne gerne vil have det til at lyde til. Det har vi i Verdens Skove meget travlt med at informere både politikere og befolkningen om.

Stine Tuxen og Jan Ole Haagensen fortæller Jakob Ellemann-Jensen om fordelene ved at have Vildsvinet i de danske skove. Foto: Gry Bossen

Vildsvinet bliver afvist ved grænsen

​I April lancerede vi en underskriftsindsamling imod Esben Lunde Larsens foreslåede vildsvinehegn langs den dansk tyske grænse. D. 3. maj da lovforslaget skulle i første behandling i folketinget sendte vi 3099 underskrifter afsted til ministeren, der nu hed Jakob Ellemann-Jensen.

Vis mere