Gå til indhold

Nyhedsarkiv

Verdens Skove vil hjælpe blå minister med at blive grøn

Verdens Skove vil hjælpe blå minister med at blive grøn

Verdens Skove byder Jakob Ellemann-Jensen velkommen i sit nye hverv, og ser mange muligheder for at få mere natur uden nødvendigvis at gå på kompromis med hverken landbrugsproduktionen eller privat ejendomsret. Vel at mærke uden, at det behøver koste skatteborgerne en krone ekstra.

I 2016 var hele 43 procent af Danmarks anvendte biomasse importeret fra udlandet. Foto: Wikimedia Commons.

Verdens Skove bliver bekræftet af Klimarådet: Biomasse kan være sortere end kul

En ny rapport fra Klimarådet giver Verdens Skove medhold i foreningens kraftige kritik af biomasse som energikilde. Rapporten fastslår, at biomasse kan være skadeligt for klimaet. Andreas Petersen fra Verdens Skove hilser Klimarådets rapport velkommen og håber at denne viden kan skabe politisk vilje til fremadrettet at sikre en reduktion i Danmarks forbrug af fast biomasse.

Verdens Skove har afleveret 3.099 underskrifter til miljø- og fødevareminister Jakob-Ellemann-Jensen, som vi har samlet ind mod opførelsen af et hegn på den dansk-tyske grænse, der skal holde vildsvin ude af Danmark.

Tusindvis siger nej til regeringen og DF's vildsvinehegn

I dag den 3. maj har Verdens Skove afleveret 3.099 underskrifter til miljø- og fødevareministeren, som vi har samlet ind mod opførelsen af et hegn på den dansk-tyske grænse, der skal holde vildsvin ude af Danmark. Denne torsdag skal regeringens forslag om et vildsvinehegn til 1. behandling i Folketinget.

Verdens Skove kæmper for at klimaaftalen tager til skoven og oprindelige folks rettigheder i fremtidige klimaprojekter.

Skoven skal have en plads i klimaforhandlingerne

Verdens Skove er i Bonn til de internationale klimaforhandlinger, hvor der lige nu arbejdes på et regelsæt for hvordan Parisaftalen skal implementeres. Her er det vigtigt at sikre, at der tages hensyn til skoven og oprindelige folks rettigheder i fremtidige klimaprojekter.

På trods af velkendte problemer med brug af biomasse som energikilde,  fortsætter regeringen med at sidestille biomasse med sol- og vindenergi som vedvarende energi.

Regeringens energiudspil giver ikke Danmark grøn førertrøje

Regeringens nye oplæg til en flerårig energiaftale er hverken ambitiøst eller grøn nok, mener Verdens Skove. På trods af velkendte problemer med brug af biomasse som energikilde, fortsætter regeringen med at sidestille biomasse med sol- og vindenergi som vedvarende energi. Dermed bringer regeringen Danmarks position som grønt foregangsland i fare.

I Verdens Skoves nye rapport Climate Change, Biomass and the Forest kan man læse at Danmark nu er det land, der importerer 2. flest træpiller i verden og vi bruger suverænt flest træpiller per indbygger på verdensplan.

Biomasse giver ikke grøn førertrøje

Verdens Skove frygter at regeringens nye energiudspil vil indeholde alt for stort fokus på brugen af biomasse, hvilket vil diskvalificere Danmark som grønt foregangsland. Det danske forbrug af biomasse er på ingen måde bæredygtigt i en global skala, og det er derfor vigtigt at Danmark går forrest i udfasningen af brugen af biomasse.

I år har Verdens Skove valgt at kombinere forårets generalforsamling med Naturmødet i Hirtshals.

Kom til generalforsamling i Verdens Skove – nu på Naturmødet

I år har Verdens Skove valgt at kombinere forårets generalforsamling med Naturmødet i Hirtshals. Slå to fluer med ét smæk og få en hyggelig weekend med Verdens Skove, mens du samtidigt oplever de mange spændende debatter og arrangementer under Naturmødet. Det sker fra den 24. – 27. maj 2018.

Billede af Rune Engelbreth Larsen

Endnu et forslag helt i hegnet

Socialdemokratiet foreslår, at ulve i den danske natur skal hegnes ind. Forslaget møder opbakning fra Dansk Folkeparti og miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen. Verdens Skove tager afstand fra forslaget.

Mange af de vilde bier bestøver kun få arter af planter. Dermed er der større chance for, at den rigtige pollen ender ved den rigtige plante. Her ses en Rødhalet Jordbi, som bestøver mælkebøtter og pil. Foto: Karsten Thomsen.

Hjælp vilde bier og mød folk fra forskellige kulturer

Store Bededag, den 27. april, gør vi en fælles indsat for de vilde bier. Kom og byg bihoteller, lær at forspire planter og spis lækker mad. Arrangementet foregår i Gellerup fra kl. 12-16. De vilde bier er en vigtig del af den danske naturs økosystem på en helt anden måde end honningbierne.

I nogle lande er helt op til 90% af det eksporterede træ hugget ulovligt. Her er det illegal palisander fra Madagascar. Foto: Wikimedia commons

Hvem myrdede træet? DNA-analyse kan afsløre ulovligt hugget tømmer

Ulovlig tømmerhugst truer dyr og planter i de tropiske skove. Men det ulovlige tømmer kan være svært at spore. Derfor har forskere undersøgt to teknologier, der kan identificere meget præcist, hvor træet kommer fra. Det kan blive et vigtigt våben i kampen mod ulovlig skovrydning.

Vildsvinet er en hjemmehørende art i Danmark, som er god for den danske natur. Der er 20 % mere vegetation i skovbunden i en skov med vildsvin. Det er godt for andre dyr og er med til at øge biodiversiteten i skovene.

Regeringen og DF’s grænsehegn mod vildsvin er ren symbolpolitik

Regeringen og DF vil sætte et grænsehegn op for at holde vildsvin ude af Danmark – hegnet begrundes med en frygt for afrikansk svinepest, der kan true Danmarks eksport. Men hegnet er ubrugeligt til at holde vildsvin ude af Danmark, vildsvinene i Tyskland er ikke smittet, og risikoen for smitte til danske produktionsgrise er ubetydelig.

I december 2017 udsatte miljøforkæmpere 2.500 babyskildpadder af arten gulnakket skildpadde (Podocnemis unifilis) i floden Maniqui i Bolivia. Foto: Ministry of Environment and Water of Bolivia

Skildpadder trues af æggetyve i Bolivia – miljøforkæmpere kommer til undsættelse

I december 2017 udsatte miljøforkæmpere 2.500 babyskildpadder af arten gulnakket skildpadde (Podocnemis unifilis) i floden Maniqui i Bolivia. Artens kød og æg jages til menneskeligt forbrug. Mellem august og september 2017 beslaglagde de bolivianske myndigheder 50.000 skildpaddeæg. Som følge af miljøforkæmpernes arbejde har den gulnakkede skildpaddebestand set fremgang. Det skriver Mongabay.

Vis mere