Gå til indhold

Nyhedsarkiv

Medlem af Movima folket i Bolivia som Verdens Skove arbejder sammen med.

Vi søger en ​koordinator til Verdens Skoves Internationale Afdeling

En koordinator i Verdens Skoves internationale afdeling, arbejder for at styrke udvikling i og omkring tropiske skove i nogle af verdens fattigste lande i Latinamerika og Afrika. 37 timer pr. uge med flekstid, dog med et betydeligt antal årlige rejsedage.

Byggeplanerne på en gammel strandeng på Amager Fælled er et eksempel på hvordan omlægning af areal skader biodiversiteten. Foto:  Philip Hahn-Petersen

​Større naturarealer kan sikre Danmarks biodiversitet

Danmarks indsats for at stoppe tabet af arter er til dumpekarakter, og landbruget og skovbruget fylder for meget i det danske landskab. Men biodiversiteten kan sikres omkostningseffektivt ved at udlægge større sammenhængende naturarealer

Hjertegræs på standengen på Amager Fælled hvor der skal bygges. Foto: Philip Hahn-Petersen

PensionDanmark bør tage ansvar for Amagerfælled

PensionDanmark og By & Havn i dyb hemmelighed har indgået en aftale om udviklingen af Amager Fælled. Dette er direkte uansvarligt af PensionDanmark, og Verdens Skove opfordrer til at de tager et medansvar for Danmarks natur og trækker sig ud af udviklingen.

Kaieteur vandfaldet  i  Guyana-delen af Amazonas, som er et de områder E.O Wilson lægge ud til natur.

​En mand med en plan for at redde livet på Jorden

Vi bør afsætte halvdelen af Jordens landareal til natur. Det mener E. O. Wilson i sit nyeste kampskrift ”Half-Earth: Our Planet’s Fight for Life”. Læs her om den legendariske biologs nye bog, der inspirerer og giver håb for at det nytter at gøre forskel.

Pseudocalotes baliomus. Den blev faktisk allerede opdaget af en spansk søofficer i 1830erne, men den blev først identificeret med et eksemplar fundet i 2013.

​To nye krybdyr fundet på Sumatra

Nogle forskere mener, at helt op til 80 procent af alle arter endnu ikke er opdaget. Efterhånden som skovene bliver ryddet kan vi derfor miste arter, vi ikke engang har opdaget endnu. For eksempel er der lige blevet opdaget en ny slange og en ny øgle på Borneo.

 Tolupan familie   El Zapotal.De oprindelige folk har i mange af disse skove fungeret som skovens beskyttere, fordi skoven er deres livsgrundlag.

Kampen for skoven er en kamp for lige rettigheder

Nogle af de største og mest intakte skovområder i Honduras ligger i oprindelige folks territorier. Områder er under pres fra stærke pengeinteresser og Honduras har derfor udviklet sig til et land, hvor det er ekstremt farligt at være miljøaktivist. Derfor hænger kampen for skoven tæt sammen med kampen for lige rettigheder for de folk, som har skoven som livsgrundlag.

Den uddøde gejrfugl, som indtil midten af det nittende århundrede var almindelig i hele Nordatlanten. Men tre islandske fiskere - hyret af en dansk fuglesamler - slog det sidste gejrfuglepar ihjel i 1844.

​Naturens sjette store krise: Homo sapiens

En af verdens førende videnskabsjournalister, Elizabeth Kolberts, har skrevet en prisvindende bog, der rapporterer om den menneskelige tidsalders konsekvenser for biodiversiteten på Jorden. Det er både en historie om menneskets succes som art og om evolutionen fortalt gennem de seks masseudryddelser der er sket på Jorden.

Importeret soja udgør en stor del af dansk dyrefoder, men i mange af produktionslandene ryddes skove og savanner til fordel for sojamarker, som her i Brasilien. Det Nationale Bioøkonomipanel har tidligere foreslået græs som sojaerstatning.

Bioøkonomipanel mister grønt aftryk

Regeringen har smidt de grønne NGO’er ud af Det Nationale Bioøkonomipanel, og det risikerer at tippe balancen, mener NGO’erne

Vis mere